torstai 21. toukokuuta 2015

MEIDÄN VAUNUT

Tässä tulee perusteellinen minun mielipiteitä kantava postaus meidän vaunuista eli TUTEK TURRANEISTA. Postausta ei ole tehty kenenkään kanssa yhteistyössä.

Tilattiin yhdistelmävaunupaketti 5.5.2015 verkkokauppa PIKKU PINGVIINISTÄ. Tilaus oli helppo ja onnistui kerralla muutamalla klikkauksella. Pikku Pingviinissä onnistuttiin kanssa tilaamaan vaunujen valmistajalta oikeat vaunut meille eli voin vain suositella! Toimitusajaksi annettiin noin 2-3 viikkoa. Tänään tilauksesta on kulunut 12 arkipäivää ja aamulla ennen klo 10 vaunut olivat meillä kotiin kannettuina.
Vaunut kuljetti kotiin logistiikka/rahti firma UPS, josta jäi hieman paha maku suuhun. UPS oli ilmoittanut arvioiduksi toimituspäiväksi 20.05. Innoissani odotin kokopäivän vaunujen saapumista, koska tilaus seurannassa oli teksti vaunut toimitetaan päivän loppuun mennessä. Odotin, odotin ja odotin. Puoli kuuden aikaan katsoin taas tilauksen seurantaa, jossa luki poikkeustila. Soitin asiakaspalveluun hämmentyneenä ja minulle kerrottiin että pakettia on yritetty toimittaa tänään klo 15 mutta alaovet ovat olleet lukossa niin kuski on jatkanut matkaansa. Okei? Kuskin ei tullut mieleen soittaa tai etsiä oikeaa ovisummeria. Olin hermo romahduksen partaalla, koska olin kokopäivän odottanut että joku soittaa mulle että nyt vaunut olisi tulossa. No asiakaspalvelusta luvattiin kertoa kuskille, että ovisummeri löytyy ja sen avulla pääsee sisälle. Nielin raivoni hiljakseen, mutta silti koko illan oli pieni pettymyksen tunne sisällä. Tänään aamulla ajattelin asiakaspalvelusta vielä varmistaa pakettien tuloa, mutta sain melkein tympeämpää palvelua kun eileen. Päätin menettää toivoni jo, mutta noin kello 9:45 alakerran summeri soi ja minulle kannettiin kaksi pakettia olohuoneeseen. Loppu hyvin - kaikki hyvin. Silti sellainen karvainen maku suuhuni jäi, että tuon UPS palvelun kautta meille ei tule enää yhtäkään pakettia.
Sitten pääsin avaamaan paketteja ja olo oli kuin pikkutytölle jolle tarjottiin juuri pussillinen karkkia yksin syötäväksi.

Kaikki osat oli hyvin pakattuna muoveihin ja rungon kohdat, joissa ne ottaa toisiin osumaa oli suojattu vielä erikseen sellaisella "patjalla".
Paketti sisälsi siis seuraavat asiat:

-Runko
-Valkoiset ilmakumi pyörät.
-Vaunukoppa
-Ratasosa
-Turvakaukalo
-2 x hoitolaukku
-Adapteri runkoon, jolla saa turvakaukalon kiinni.

Pienenä miinuksena mitään kasausohjeita paketissa ei tullut.

Runko oli erittäin helppo nostaa ylös . Uutuuden jäykkyyttä silti oli sen verran paljon, että hieman joutui voimaa käyttämään. Pyörät sai paikalleen painamalla eli mitään raketti tiedettä ei tässä osassa tarvittu. Ainakaan, kun minä hetken ihmettelyn jälkeen siihen kykenin. Renkaiden tulokohdat oli siis suojattu tapeilla, jotka piti irrottaa ja sitten työntää rengas paikalle. Tapit oli sen jälkeen roskis kamaa tai en ainakaan löytänyt niille käyttöä.


Vaunukoppa oli muotoilultaan selkeä ja suoraviivainen.
Tilavuutta oli sen verran, että isommankin vauvan pitäisi mahtua makoilemaan useamman kuukauden ajan vaunuissa. Hoitotaso vaunuissa oli ergonominen. Olen noin 160cm varrella varustettu nainen ja vaunukopan alaosa yltää noin lantion korkuudelle asti. Tämä oli suuri ja hyvin ratkaiseva tekijä, koska en tykkää yhtään näistä uusista muotivaunuista, jossa vaunu- ja ratasosa hipoo lähes maantasoa.
Kopan sai helposti runkoon, koska rungossa on pienet muoviset klipsinen kiinnitys mekanismi. Tuo muovinen vähä mietityttää, että miten se kestää käyttöä tai pakkasta? Mutta ei auta kuin luottaa siihen.
Vaunut ovat tukevat, mutta silti erittäin kevyet työntää sisällä testattuna. Yhtään negatiivistä asiaa en kumminkaan vaunuosuudesta keksinyt vaan nämä vaikutti juuri siltä miltä pitääkin! Eli eteenpäin sanoi mummo lumessa miksei myös loskassa, hietikolla, nurmikolla, kivikolla jne. Renkaat ovat sen verran hyvän tuntuiset, että kaikkialla pitäisi päästä kulkemaan. Tähän asiaan kumminkin voidaan palata, kun meidän vauva on syntynyt ja ollaan päästy käyttämään vaunuja ihan siinä tarkoituksessa mihin ne on tehty.
Ratasosan saa runkoon kiinni niin että lapsi näkee vanhemman tai näinpäin kuten kuvassa eli kasvot menosuuntaan. Kokeilin ratasosaa runkoon kummallakin tavalla, mutta ehdottomasti jos tyylipisteitä haetaan niin paremmat näköiset rattaat oli kasvot menosuuntaanpäin.
Ratasosa kiinnitettiin samalla tavalla runkoon, kuin vaunukoppa ja irroitus oli yhtä helppo. Kumminkaan yksin liikkuessa "lennosta" ei lapsen ollessa pieni saa tehtyä suunnan vaihtoa, koska rataosa oli kömpelön oloinen ja vaihtoon tarvitaan molemmat kädet. Suuri plussa on taas keinonahkalla varustettu jalkatila! Likaisillakin kengillä jalkatilan saa pysymään puhtaana, koska  keinonahkan puhtaana pitäminen on erittäin helppoa! Tarvitsee vain kostean liinan ja se on siinä.
Ratasosan saa säädettyä eri tasoille, joista matalin on on makuutaso. Myös jalkaosa on liikuteltavissa.
Ratasosan kuomusta löytyy myös "aurinko lippa" joka on kuvassa sisäänpäin kääntyneenä. Rattainakin nämä tuntui kaikinpuolin erittäin näppäriltä, vaikka hieman jännityksellä odotan minkä kokoinen lapsi rattaissa istuu. Tätä kohtaa voin tulla muokkaamaan, kun tytöt tulevat isältään kotiin ja testasa meidän neljä vuotiasta kärryihin. Tämä sillä, että istuin osa vaikutti tosi kaposelta. Mutta vieläkään en keksi yhtään negatiivistä asiaa näistä yhdistelmä vaunuista.



Lisävarusteena tähän pakettiin kuului adapteri kaukalolle sekä tutekin lanseeraama kaukalo, jotka me tietysti otimme mukaan. Kaukalo on suunnattu 0-10kg vauvoille ja ensituntumalta oli tosi kevyen oloinen kuin vertaa esim gracon tai brion kaukaloon, jotka on ollut käytössä aiemmilla lapsilla.
Kaukaloon ei ole olemassa telakkaa eli kaukalo on vyökiinnitteinen ja uskon että tätä tulen myöhemmin katumaan, mutta tällä kertaa voitti päätöksessä se että kaukalon saa osaksi travelsystemiä.
Kaukalossa on myös oma jalkapeitteensä kuten vaunuosassa ja ratasosassa sekä kaukalon pienennin.
Kaukalon sai tosi näppärästi adapterillä runkoon kiinni, vaikka aluksi tämä tuotti hieman päänvaivaa! Pienen pohdinnan jälkeen kaukalon pistäminen runkoon ja irroittaminen on tosi näppärä ja kätevä homma, jonka saa tehtyä ilman ulkopuolista apua.
Hieman hassultahan tuollainen pieni kaukalo näyttää jämäkässä rungossa, mutta kuinka kätevä tuo on automatkoilla ja nopeilla reissuilla varmasti korvaa sen pienen kauneusvirheen.

Tälläisellä pienellä tuntumalla näihin yhdistelmiin voin vain suositella muitakin tilaamaan nämä! Paketille tuli hintaa noin 600 euroa, joka sisälsi kotiinkuljetuksen. Vaunupaketti on ehdottomasti hintansa veroinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti